Innerlijke Rust

Innerlijke Rust

In deze wereld van stress en chaos is het lastig om je innerlijk rustig te voelen. Even vertragen en de stilte opzoeken bijvoorbeeld in de natuur, zijn een van die dingen die je kan helpen om je hoofd leeg te maken en je lichaam te ontstressen.

Ik ga graag de natuur in en ik voel de stilte dan vooral als ik alleen maar vogeltjes hoor fluiten en bladeren ritselen. Een serene rust neemt dan bezit van mij, kruipt in mijn hart en mijn lichaam zodat ik Stilte kan zijn.

De energie is heel bijzonder bij zonsopgang en -ondergang, als je dan heel bewust deze energie in je lichaam laat komen, door bijvoorbeeld deze in te ademen, verhoog je je frequentie. Het is heel fijn om zo je dag te beginnen.

Het kan met mij slecht gaan door allerlei omstandigheden zoals iedereen maar door volledig in het NU te zijn, te schakelen in een andere rol (collega, moeder, vriendin, therapeute, etc.) kan ik alles loslaten en me volledig concentreren op de dingen waar ik mee bezig ben.

Ik word ook meestal heerlijk rustig door creatief bezig te zijn zoals haken, breien, schilderen en knutselen. Door creatief bezig te zijn ontvang je inspiratie vanuit de Bron en maak je verbinding met je hart. Het zijn heerlijke activiteiten om te ontspannen en je zorgen los te laten.

Mediteren maakt je ook rustig, (ook al lukt het niet meteen, hou vol). Je brein schakelt naar een steeds lagere frequentie. Als je gaat slapen gebeurt dit ook: je zakt steeds dieper weg totdat je in een diepe slaap komt. Bij meditatie is het heel heilzaam om in de frequentie te komen waarin je nèt niet in slaap valt, de theta-golven. Maar in de fases daarvoor te zijn (alpha-golven), is het natuurlijk ook al fijn en heilzaam..

In deze frequenties ben ik graag en werk ik ook therapeutisch met mensen omdat je bij helingen hierin het meeste effect bereikt.

Hieronder vind je een meditaite van mij om je te aarden en innerlijke rust te ervaren. De meditaties zijn ook te vinden op YouTube mocht je in de toekomst behoefte hebben om je gedachten tot rust te brengen en even stil te worden. Ik ben benieuwd wat het met je doet. Geniet ervan!

 

 

Debby Brühns
innerlijke.rust@gmail.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.